Salvaţi Copiii România face un apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, grav afectaţi de inundaţii

Peste 650 de copii din judeţul Suceava trăiesc o adevărată dramă, în urma inundaţiilor puternice care au afectat zona. Organizaţia Salvaţi Copiii România a mobilizat voluntari din Suceava, pentru a acorda sprijin urgent copiilor şi familiilor lor, nevoite să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă.

Peste 60 de voluntari, copii şi adulţi, ai Salvaţi Copiii sunt pe teren pentru ajutorarea victimelor din zonele inundate. În satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, 200 de copii au fost afectaţi de inundaţii, iar 27 dintre ei sunt cazaţi în continuare în şcoli. În satul Dorneşti, , situaţia este dramatică: 360 de case au fost distruse de ape, 200 de copii fiind sinistraţi, iar în Frătăuţii Noi, 50 de copii au locuinţele inundate.

Membrii şi voluntarii Salvaţi Copiii se deplasează în toate localiţile inundate - Voievodeasa, Horotnicu de Sus, Dărneşti, Bilca, Burla, Frătăuţii Noi, Pătrăuţi şi Horotnicu de Jos.

Echipa Salvaţi Copiii a luat iniţiativa de a-i scoate pe copii din acest mediu dramatic, măcar pentru cîteva zile, pînă ce apele se vor retrage. Scoaterea copiilor din mediul ostil este o prioritate, pentru că cei mici au nevoie de a depăşi trauma, motiv pentru care Salvaţi Copiii a demarat o campanie de strîngere de fonduri în regim de urgenţă, pentru a-i duce pe copii în tabere.

'Echipa Salvaţi Copiii este deja pe teren şi evaluează copiii din localităţile grav afectate de inundaţii. Totodată, vom deschide centre de consiliere psihologică şi emoţională, pentru a asista copiii, cîteva ore pe zi, în sedii puse la dispoziţie de autorităţile locale, pentru ca aceştia să depăşească trauma şi spaima', a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România face un apel la solidaritate, iar cei care vor să îi sprijine pe copiii aflaţi acum în situaţie de risc, o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Suceava: RO15 RNCB .

Totodată, la sediul organizaţiei din Str. Petru Rares nr. 15, cam. 9 a fost deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.

18:44
vineri, 02 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere