443 de copii din Dorohoi şi judeţul Suceava ajutoraţi de UNICEF

UNICEF trimite pachete cu produse de igienă pentru 443 de copii din Dorohoi şi din patru comunităţi din judeţul Suceava: Dărmăneşti, Dorneşti, Pătrăuţi şi Suceviţa. Pachetele conţin: săpun, şampon, periuţe şi pastă de dinţi, prosoape, detergenţi şi dezinfectanţi, ligheane, hîrtie igienică şi scutece de unică folosinţă pentru bebeluşi.

poza
443 de copii din Dorohoi şi judeţul Suceava ajutoraţi de UNICEF | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Pe parcursul lunii iulie, 12 echipe de profesionişti, alcătuite din cîte un asistent social şi un psiholog s-au aflat pe teren în aceste şase comunităţi. Echipele au intervenit în taberele de sinistraţi organizate de autorităţile locale acordînd asistenţă psiho-socială şi consiliere familiilor şi derulînd cu copiii activităţi menite să reducă traumele cauzate de inundaţii. În acelaşi timp, rolul echipelor a fost de a strînge informaţii despre nevoile imediate şi pe termen lung ale familiilor afectate, care nu au fost deja acoperite. În urma intervenţiei lor au fost identificate familiile care primesc pachete din partea UNICEF.

În următoarea perioadă, intevenţiile UNICEF se vor concentra în special asupra şcolii şi îmbunătăţirii participării la educaţie a copiilor din aceste comunităţi. În strînsă colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, UNICEF va contribui la reabilitarea şi dotarea cu mobilier a unora dintre şcolile cele mai afectate şi va oferi rechizite pentru noul an copiilor de vîrstă preşcolară şi şcolară. Împreună cu alţi parteneri, UNICEF va dezvolta o serie de proiecte la nivelul familiei, şcolii şi comunităţii care vor contribui la scăderea ratei abandonului şcolar şi la prevenirea pe termen lung a acestui fenomen.


14:02
marti, 10 august 2010

Taguri

UNICEF, ajutoare, copii, inundatii

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere