PSD va mai depune o moţiune de cenzură

Social-democraţii au decis în şedinţa Biroului Permanent să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului Boc. Victor Ponta menţionează că sunt cel puţin zece motive pentru care actualul guvern trebuie să plece.

"Sunt zece motive pentru care Guvernul Boc trebuie să plece: pentru că dispreţuieşte pensionarii pe care îi consideră vinovaţi de dezechilibrul bugetar, măreşte excesiv taxele şi impozitele, pentru că nu ia nicio măsură împotriva clientelei politice, pentru că atentează la siguranţa cetăţenilor prin tăierea subvenţiilor pentru încălzitre,  este total dezinteresat de soarta locurilor de muncă, ignoră soarta agriculturii în Romînia, ia decizii privind viitorul Romîniei fără a se consulta cu partenerii sociali, încalcă în mod repetat Constituţia Romîniei şi consideră presa o ameninţare la adresa siguranţei naţionale", a declarat preşedintele PSD.

 

Luni toţi parlamentarii PSD vor semna această moţiune de cenzură, apoi o vor trimite şi parlamentarilor liberali. Ponta a invitat şi deputaţii şi senatorii care încă mai susţin Guvernul actual să semneze moţiunea de cenzură.

Ponta a mai spus că pînă miercuri speră să obţină numărul necesar de semnaturi pentru ca moţiunea să treacă, adică 236, "care să ne permită nu numia să introducem şi să discutăm moţiunea de cenzură şi să treacă această moţiune de cenzură".

 

"Lista este deschisă pentru orice parlamentar. Am înţeles că sunt şi parlamentari care deşi nu au susţinut moţiunea pe 15, ar fi dispuşi acum să semneze această moţiune de cenzură. Vom declanşa o acţiune conjugată cu toate partidele , cu sindicatele, cu presa, pentru a strînge numărul de semnături necesar. În momentul cînd vom avea toate cele 236 de semnaturi, moţiunea va fi depusă la secretarul general al Camerei Deputaţilor şi la cel al Senatului şi vom avea garanţia că vom avea nu doar o majoritatea care să ducă la căderea Guvernului Boc, ci o majoritate care să salveze Romînia din situaţia catastrofală în care a fost adusă de către Guvernul Boc", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai anunţat că PSD va adresa o scrisoare Avocatului Poporului, singurul care poate ataca în acest moment ordonanţa Guvernului referitoare la impozitarea tichetelor de masă, la impozitarea drepturilor de autor şi la creşterea TVA.

Purtătorul de cuvînt al PNL Mihai Voicu a declarat luni că parlamentarii liberali vor susţine şi vor vota orice moţiune de cenzură pentru dărîmarea Guvernului Boc.
"Votăm orice fel de moţiune de cenzură care duce la căderea Guvernului Boc, fără niciun fel de ezitare, cu toţi parlamentarii prezenţi, cu bilele la vedere. Aşa cum am făcut şi acum două săptămîni, aşa vom face şi dacă se va depune o nouă moţiune", a afirmat Voicu. (Realitatea.net)



13:57
luni, 28 iunie 2010

Taguri

PSD, Victor Ponta

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere