Cristian Sologon:" Investițiile statului – motor al dezvoltării locale"

Va transmitem comunicatul de presa din partea lui Ioan Cristian Șologon – candidat PSD Senat

poza
Cristian Sologon:" Investițiile statului – motor al dezvoltării locale"


Posibila amânare cu doi ani a investițiilor derulate prin Programul National de Dezvoltare Locală (celebrul PNDL) anunțată pe surse de guvernul liberal e dovada clară a lipsei de viziune și de soluții a actualei guvernări. Poate faptul că e un program inițiat de PSD sau pentru faptul că ministrul liberal nici măcar nu îi poate pronunța numele să fi dus la ideea unei astfel de măsuri. Ce nu ințeleg liberalii este că tipul acesta de program este extrem de important pentru perioada următoare.
Devine din ce în ce mai clar că după criza sanitară ne vom confrunta o perioadă importantă cu efectele economice generate de ea, iar revenirea economică după pandemie în forma literei V anunțată la un moment dat de Cîțu, cel mai slab ministru de finanțe pe care l-a avut România, sub guvernarea liberală rămâne iluzorie.
Mult clamatele investiții străine, în condițiile recesiunii mondiale, vor fi greu de atras dacă statul român nu devine un actor important și determinat al investițiilor pentru dezvoltare locală. Dacă tu ca stat nu investești într-o anumită zonă nu poți să ai pretenția ca altcineva să vină și să o facă. Mai mult decât atât, investitorii privați nu vor putea să facă în locul statului drumuri, alimentari cu apă, canalizări, rețele de de gaz, dispensare, școli sau grădinițe, dar vor fi influențați atunci când iau o decizie dacă ele există sau nu într-o localitate.
În plus aceste investiții ale statului pe lângă faptul că produc direct și indirect locuri de muncă pe plan local, cresc și nivelul de confort și civilizație a cetățeanului.
Din acest motiv, Partidul Social Democrat are în vedere și propune prin Programul său de guvernare o creștere a investițiilor statului în dezvoltarea localităților în vederea reducerii decalajelor dintre regiuni, precum și a decalajelor dintre rural și urban.
În acest sens propunem înființarea din 2021 a Fondului Național de Dezvoltare Locală cu o valoare de 3 miliarde de euro/an, care să permită comunităților locale să acceseze bani pentru acele proiecte care nu pot fi finanțate din fonduri europene, dar care sunt absolut necesare pentru localitate. Vom încuraja în mod deosebit acele proiecte care vin ca propunere din partea ADI-urilor (Asociații de dezvoltare intercomunitară) și care au ca scop regenerarea locală și asigurarea pentru cetățeni a pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate.

Ioan Cristian Șologon – candidat PSD Senat
20.11.2020


15:31
vineri, 20 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere