PSD: Băsescu ar trebui să explice dacă era beat cînd a vorbit despre Ponta

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să explice dacă era băut sau nu în declaraţiile adresate lui Victor Ponta, dat fiind faptul că el personal a declarat că anumite decizii le-ar fi luat în stare de ebrietate.

Dimensiunile atacului şi modul suburban în care s-a adresat Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta l-au condus pe Cătălin Nechifor la întrebarea dacă acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice atunci cînd a lansat acele declaraţii.

"Băsescu şi PD-L reuşesc din nou să abată atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme, provocînd o discuţie colaterală care încearcă să estompeze şi să ascundă realitatea crudă: în Parlament s-a votat legea pensiilor la modul în care a dorit-o Traian Băsescu şi PD-L."

"Atacul lui Băsescu la adresa lui Ponta şi PSD ne face să credem că Traian Băsescu este acum în situaţia unui înecat, care se agaţă de orice speranţă şi e dispus să tragă pe toată lumea pentru a se salva", a declarat deputatul social-democrat.

Pesediştii cred că Băsescu ar trebui să se uite mai cu atenţie în ograda proprie, urmînd să facă o alegere dificilă, el avînd acum ocazia de a dovedi că este responsabil. "Băsescu poate să nu promulge legea pensiilor şi, ca preşedinte echidistant, poate forţa o decizie rapidă a justiţiei în cazul Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu.

În cazul în care Băsescu nu face nici o acţiune, membrii PSD consideră că statul PD-L se transformă într-unul dictatorial, în care şi presa este pusă la colţ sau politicienii sunt călcaţi în picioare. Băsescu are obligaţia morală să facă măcat atît, după şase ani de mandat.

Nechifor consideră că atît Roberta Anastase cît şi Traian Băsescu neagă faptul că în România, situaţia este maro şi spun că este portocalie. "Suntem într-o catastrofă socială şi economică, dar PD-L ne spune că are soluţii pentru România."

14:38
joi, 23 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere