Opinii ale politicienilor referitoare la măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu

Părerile politicienilor din diverse grupuri parlamentare sunt împărţite, membrii opoziţiei considerînd aceste măsuri un genocid social.

poza
Opinii ale politicienilor referitoare la măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu

Guvernul nu mai poate amâna reducerile de cheltuieli, care ar fi trebuit operate încă de anul trecut - a apreciat vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. El a menţionat că este bine că măsurile anunţate ieri de preşedintele Traian Băsescu afectează, în primul rând, sistemul de stat şi nu pe cel privat, acolo de unde ar putea veni redresarea economică a ţării.

Pe de altă parte, preşedintele social-democrat, Victor Ponta, a declarat că PSD este dispus să dea dovadă de solidaritate, dar nu de complicitate la ceea ce el numeşte genocidul social pe care Traian Băsescu l-a anunţat ieri. Şi fostul ministru de finanţe, liberalul Varujan Vosganian, afirmă că toată populaţia va fi afectată de scăderea salariilor şi a pensiilor. El consideră că măsurile anunţate ignoră orice idee de program de relansare economică.

În schimb, reprezentanţii UDMR afirmă că toate ţările din jurul României au luat până acum măsuri similare, aşa că acestea nu sunt o surpriză. Ei consideră, însă, condamnabil faptul că, anul trecut, Guvernul României a bătut pasul pe loc, în loc să reducă cheltuielile şi să facă restructurări.

La rândul său, liderul Grupului Minorităţilor altele decât cea maghiară, deputatul Varujan Pambuccian, este de acord cu măsurile anunţate de şeful statului însă afirmă că trebuie ca din sistemul bugetar să plece clientela politică şi nu persoanele competente. (Radio România Actualităţi)



13:02
vineri, 07 mai 2010

Taguri

, Cezar Preda, Traian Basescu, Varujan Pambuccian, Victor Ponta

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere