Comunicat de presă - PNL Suceava

Ziua de 15 septembrie ne-a oferit, nouă tuturor, încă o dată şi într-o manieră fără echivoc, argumentele către o direcţie importantă:

Traian Băsescu nu mai trebuie să conducă România, că România are nevoie de un altfel de preşedinte.
-Este de neacceptat ca după 20 de ani de libertate, românii să aibă un preşedinte care foloseşte tribuna parlamentului ca decor pentru a rosti un discurs electoral, interminabil, despre marile realizări ale mandatului său, care sunt de fapt nişte eşecuri răsunătoare.
- Bilanţul lui Traian Băsescu în Parlament este mai degrabă un contrabilanţ. El însuşi a amintit elementele care arată că cei cinci ani de mandat prezidenţial sunt un eşec. Toate proiectele lui Traian Băsescu au eşuat:
- Traian Băsescu a eșuat în lupta anticorupție. Traian Băsescu este un președinte jucător, dar este un președinte care ”joacă” doar în interesul acoliților săi. Vezi scandalul Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea. Traian Băsescu a evitat să răspundă suspiciunilor care planează asupra activităților familiei sale: cazurile Mircea Băsescu, Ioana Băsescu, etc.
- Reforma justiției este un eșec. Astăzi ne confruntăm cu o situație extrem de gravă în sistemul de justiție. Președintele a eșuat în îndeplinirea rolului său constituțional de mediator și a aruncat România într-o situație foarte periculoasă, adâncind criza din justiție: procesul de justiție este blocat, magistrații amenință cu boicotarea alegerilor prezidențiale.
- Reforma educației este un eșec major al președintelui. Astăzi ne aflăm în situația de a adopta un pachet de legi care va reglementa educația românească printr-o modalitate nedemocratică și imorală. Interesele electorale reale ale lui Traian Băsescu au ieșit la lumină în momentul în care a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50% cu mult aplomb şi a girat nişte promisiuni electorale mincinoase.
- Traian Băsescu iubeşte băile de mulţime motiv pentru care şi bugetul pentru deplasări al administraţiei prezidenţiale este singurul ce a suferit o majorare faţă de anul trecut. Îi recomandăm preşedintelui să facă o economie şi să evite băile de mulţime practicate pe la tot felul de hramuri şi târguri obscure şi să se bucure de beneficiile băilor de mulţime în mijlocul protestatarilor din Bucureşti precum şi în mijlocul profesorilor cărora le promitea cu un an în urmă creşteri salariale miraculoase. Poate şi de ce nu şi în mijlocul sutelor de mii de şomeri.

Purtător de cuvânt PNL Suceava
Ovidiu Doroftei

19:25
miercuri, 07 octombrie 2009vineri, 18 septembrie 2009
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere