Municipalitatea trebuie sa scoata mai multi bani pentru transportarea deseurilor la Botosani

Municipalitatea este nevoita sa scoata mai multi bani pentru a transporta deseurile la platforma din Botosani.

Acest lucru se va intampla in cazul in care pana la data de 30 iunie, cand se va inchide platforma de la Falticeni, nu se va construi nici macar o celula de depozitare la Moara.

 

In acest caz, primarul Ion Lungu a declarat ca transportul desurilor la Botosani ramane singura solutie, desi costurile vor creste considerabil, cu circa un milion de euro mai mult. Drept urmare, din bugetul local va trebui scoasa si suma de 1 milion de euro, necesara transportarii deseurilor la Botosani.

 

Astfel, începerea lucrărilor la groapa de la Moara este mai mult decat necesara. Pe 8 februarie este programată licitaţia de desemnare a executantului primei celule de la Moara.

 

Valoara proiectului pentru depozitul de la Moara se ridica la 6,7 milioane de euro, execuţia urmând a dura 6 luni. Prin realizarea gropii ecologice de la Moara  mai multe localităţi, inclusiv municipiul Suceava nu vor mai fi obligate să-şi transporte gunoiul pe rampa municipiului Fălticeni de la Antileşti.

 

De la 1 ianuarie 2009, de când platforma de gunoi de la Suceava a fost închisă, resturile menajere din reşedinţa de judeţ sunt duse la depozitul din preajma Fălticeniului. Pentru acest lucru, primăria Suceava achită o taxă de 6,25 lei pe fiecare metru cub, la aceasta adăugându-se costurile cu transportul, de 300 de lei pe maşină şi cursă.



15:24
joi, 28 ianuarie 2010
Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere