Gunoiul din Suceava, transportat la Botoşani

Problema deşeurilor din municipalitate este una de grad 0 pentru primărie, ea fiind abordată şi vinerea trecută în cadrul Consiliului Judeţean.

poza
Gunoiul din Suceava, transportat la Botoşani roecologic.ro

"Avem alternative dar acestea sunt împovorătoare pentru bugetul consiliului local." Transportarea deşeurilor în Botoşani prevede costuri mai mari, ei lucrînd cu tarife în tone şi nu metri cubi. Avînd în vedere soluţiile de mediu, Ion Lungu ne anunţă că se va încerca o sortare a deşeurilor înainte de a fi transportate în Suceava. Deşi există o reţea de sortare selectivă a deşeurilor, gunoiul din apartamente şi casele particulare nu este sortat, creînd mari dificultăţi.


Aceste deşeuri menajere vor fi presortate înainte de a fi duse la Botoşani, astfel încît să se poată îndeplini cerinţa impusă de Ministerul Mediului. Potrivit deciziei Ministerului Mediului, minim 15% din deşeuri trebuie selectate.

Costurile impuse de trimiterea deşeurilor în Botoşani sunt influenţate de transport dar şi de contabilizarea diferită face ca aceste costuri să fie aproape duble faţă de cele impuse de transportarea deşeurilor în Fălticeni.



15:04
marti, 18 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere