Deseuri menajere depotezita ilegal pe malul raului Suceava

Firma care administreaza platforma de deseuri a municipiului Suceava a fost amendata cu 100.000 de lei de Garda de Mediu, dupa ce s-a constatat ca a acceptat, ilegal, depozitarea gunoiului menajer, desi aici sunt acceptate doar deseuri din constructii, platforma fiind inchisa de aproximativ o jumatate de an, informeaza Agerpres.

poza
Deseuri menajere depotezita ilegal pe malul raului Suceava

Seful Garzii Judetene de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat, luni, ca administratorul platformei, firma Test Prima, a eliberat chitante, dupa ce a incasat sume de bani pentru depozitarea de deseuri menajere pe platforma Mirauti, aflata pe malul raului Suceava, ceea ce dovedeste incalcarea legii.

"Administratorul societatii, Viorel Juravle, a refuzat controlul si nu a desemnat o alta persoana care sa participe de desfasurarea verificarilor. La sediul firmei, comisarii au lasat o invitatie pentru a doua zi, ca sa se prezinte cu documentele de rigoare pentru incheierea procesului verbal de inspectie, dar nici atunci nu a venit", a spus Iordache. Potrivit Adrianei Iordache, nu este prima amenda din acest an pe care o primeste Test Prima Suceava, o sanctiune similara fiind aplicata pentru statia de sortare de la Milisauti, ce functiona fara autorizatie de mediu.

"Sanctiunea a fost contestata. De altfel, este o obisnuinta a lui de a contesta procesele verbale pentru ca odata instanta i-a schimbat o amenda in avertisment si de atunci el tot contesta. A motivat ca cei de la Mediu nu-l lasa sa-si faca treaba si ca el a cheltuit doua miliarde de lei vechi pentru inchiderea gropii. Este o obisnuinta a patronului de a sfida Garda de Mediu. Noi il lasam sa inchida depozitul, dar sa respecte acordurile de mediu", a spus Iordache. Deseurile nepericuloase din municipiul Suceava trebuie sa fie transportate si depozitate pe platforma Antilesti din Falticeni, ce are ca termen de inchidere sfarsitul anului 2010.Agerpres



15:00
luni, 15 iunie 2009

Taguri

deseuri, garda de mediu

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere