Şapte contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă

< FOTO/VIDEO Un grup de 7 persoane, care transportau ţigări de contrabandă din Ucraina în România, a fost depistat de către poliţiştii de frontieră suceveni. Au fost trase două focuri de armă în plan vertical pentru reţinerea lor.

În seara zilei de 12.10.2010, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta în spate colete voluminoase.

Cei şapte bărbaţi au ignorat somaţiile verbale ale poliţiştilor de frontieră şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi de vegetaţia abundentă.

Respectând prevederile legale, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi au tras două focuri de armă în plan vertical, reuşind să reţină patru persoane. Acestea sunt din comuna Straja, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Ulterior, poliţiştii i-au identificat şi pe ceilalţi membri ai grupului, tot localnici din comuna Straja.
 
Asupra contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au descoperit 36 de baxuri cu 17.986 de pachete de ţigări, ce proveneau din Republica Moldova, valoarea totală a mărfii confiscate fiind de 107.916 lei.

Cele şapte persoane s-au ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat şi pentru contrabandă.

12:58
miercuri, 13 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere