3 decembrie - Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

În fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discrimiarea.

ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.

Copiii sunt cei mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu înţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritatea a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vârsta lor, înţeleg mai greu şi se pot exprima mai greu. Pentru a-i ajuta pe aceşti copii, dar şi pe adulţii cu probleme, autorităţile şi ONG-urile au demarat zeci de proiecte de sensibilizare. În ultima săptămână, mii de persoane cu handicap au participat la întreceri sportive şi activităţi culturale, pentru a arăta semenilor că pot şi ei fi integraţi în societate.02:37
joi, 03 decembrie 2020marti, 02 decembrie 2014marti, 03 decembrie 2013

Taguri

Autor
Emima Genoveva
Gazduit de Administrare Servere