Pompierii dorneni mobilizati pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate

Mai multe gospodării de pe raza municipiului Vatra Dornei au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale căzute luni după-amiază. Nici pompierii care aveau tură liberă nu au rămas acasă, intervenind pentru evacuarea apei din gospodării cetăţeneşti şi subsoluri ale unor societăţi comerciale.

Întregul efectiv al detaşamentului de pompieri din Vatra Dornei, inclusiv tura liberă, au lucrat cu cinci autospeciale şi patru motopompe, pentru evacuarea apei din 14 case, patru subsoluri şi curţi ale unor societăţi comerciale şi 20 de curţi, grădini şi anexe de pe mai multe străzi din municipiu. De asemenea, în cursul nopţii, în sprijin au venit şi forţe de la Detaşamentul de pompieri Cîmpulung Moldovenesc, cu o autospecială şi trei motopompe.

Misiunea pompierilor militari s-a derulat începînd de la primul apel telefonic, a continuat pe întreg parcursul nopţii, fiind în desfăşurare şi la ora emiterii buletinului informativ. Tot în urma ploilor torenţiale, un autoturism a fost blocat de aluviuni, pe strada Negreşti din acelaşi municipiu, iar înăuntru se aflau două persoane blocate. Cei opt subofiţeri de la detaşamentul Vatra Dornei, cu o autospecială şi echipajul SMURD au intervenit cu mijloacele din dotare şi au eliberat cele două persoane, misiunea de salvare încheindu-se la ora 19.51.

13:53
marti, 10 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere