Pompierii din Fălticeni au fost inspectaţi de copiii din Tămăşeni

49 de copii din localitatea Tămăşeni, împreună cu însoţitorii lor, au făcut un tur al detaşamentului, militarii prezentîndu-le tehnica de luptă cu ajutorul căreia pompierii se deplasează la intervenţii.

Micuţii au luat contact cu autospecialele de pompieri, autoscara mecanică, bărcile de salvare, tunurile de apă, accesoriile pentru descarcerare, costumele anticalorice aluminizante, fiecare copil avînd ocazia să probeze căştile şi echipamentele de protecţie, demonstraţia culminînd cu exerciţii demonstrative de salvare de la înălţime şi de stingere a unui incendiu.

Timpul a trecut repede şi frumos pentru copiii care, au avut o experienţă ce i-a marcat într-un mod pozitiv, dezvoltîndu-le astfel atît simţul civic cît şi responsabilitatea pe care trebuie să o aibă pentru foc şi pentru stingerea acestuia.

Pompierii fălticeneni speră că, măcar pentru puţin timp, au reuşit să le distragă atenţia de la nenorocirile care s-au abătut asupra lor şi că le-au dăruit cîteva momente de care îşi vor aminti cu plăcere mereu.


16:53
vineri, 06 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere