Contrabandist vicovean, reţinut cu focuri de armă

Un vicovean a încercat să treacă frontiera cu 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, marfă care urma să ajungă pe "piaţa neagră" de desfacere. El a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vicov cu trei focuri de avertisment trase în plan vertical.

În dimineaţa zilei de 29.10.2010, lucrătorii din cadrul S.P.F. Vicov au observat, în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul României, o persoană şi mai multe colete voluminoase care conţineau baxuri cu ţigări.

"Persoana în cauză a fost somată verbal de poliţiştii de frontieră, însă a ignorat somaţiile şi a încercat să fugă profitând de întuneric şi vegetaţia abundentă. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea bărbatului de 27 de ani, domiciliat în oraşul Vicovu de Sus", a declarat comisarul Ilie Poroch-Seriţean.

Controbandistul avea asupra lui şase colete care conţineau 12.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

15:21
vineri, 29 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere