Comitetul judeţean de sănătate, implementat naţional

Ministrul Cseke Attila s-a întîlnit vineri cu reprezentanţii Consiliului judeţean de sănătate, mărturisindu-i lui Gheorghe Flutur că ideea propusă la Suceava, de a crea un comitet judeţean pe sănătate, a fost introdusă şi în pachetul legislativ al Ministerului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a iniţiat, în luna septembrie, decizia de a organiza un consiliu judeţean pe probleme de sănătate pentru a discuta lunar cu primarii care au în subordine spitale şi managerii acestora problemele de sănătate. Ministrul Sănătăţii a felicitat ideea lui Gheorghe Flutur, declarând că "am furat ideea comitetului pentru a o introduce în pachetul legislativ".

Potrivit ministrului Cseke Attila, se va impune pe plan naţional obligaţia creării unor comitete judeţene care se vor întâlni cel puţin odată pe lună, motivând că este necesară o colaborare şi o coordonare a sistemului spitalicesc descentralizat. El consideră că astfel, multe probleme pe care le întruneşte o unitate, pot fi evitate de celelalte.

"Este necesară în pachetul legislativ o reglementare în acest sens. Consiliile judeţene, locale şi primăriile trebuie să se implice în procesul descentralizării. Avem nevoie de opinia specialiştilor pe diverse paliere, cel puţin odată pe lună. Nu cred că trebuie să inventăm ceva nou", a declarat Cseke Attila.


Ministrul Sănătăţii a remarcat faptul că judeţul Suceava are toate spitalele descentralizate, menţionând că este necesară crearea unei strategii judeţene pe sănătate.

14:39
vineri, 05 noiembrie 2010

Taguri

CJ Suceava, Cseke Attila, Gheorghe Flutur, comitet de sanatate, sanatate

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere