Aproximativ 9.600 de pachete cu țigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 9.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 105.100 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

poza
Aproximativ 9.600 de pachete cu țigări, confiscate de poliţiştii de frontieră
Totodată, în urma acțiunii au fost descoperite fără documente legale și alte bunuri în valoare de 102.732 lei.

*În data de 23 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.10, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit. Pentru reţinerea persoanelor în cauză, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, dispersându-se în direcţii diferite.

Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 18 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.986 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 105.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

*Tot ieri, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control în zona de competenţă, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au oprit în trafic pentru control pe raza localităţii Siret un microbuz marca Mercedes-Benz, cu numere de înmatriculare specifice Ucrainei.

Autovehiculul era condus de către un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, iar pe bancheta din spate a fost observat un colet cu țigări. Microbuzul a fost condus la sediul sectorului, iar în urma inventarierii coletului a rezultat cantitatea de 610 pachete țigări de proveniență Duty Free în valoare de 7.100 lei.

De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării diverse bunuri, precum articole îmbrăcăminte, produse de îngrijire personală și recipiente cu insecticid, în valoare totală de 102.732 lei, bunuri asupra cărora persona în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Mijlocul de transport, în valoare de 35.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor, iar față de persoana în cauză se efectuează cercetări la finalizare urmând a fi luate masurile legale.



13:44
sambata, 24 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere