400 de elevi și preșcolari, în vizită la ISU Bucovina

Un număr de peste 400 de preșcolari și elevi ai claselor I-XII, alături de cadre didactice și cetățeni ai Sucevei au participat la seria de evenimente organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență cu ocazia Zilei Porților Deschise.

poza
400 de elevi și preșcolari, în vizită la ISU Bucovina

Atracția evenimentului a fost exercițiul demonstrativ oferit de pompieri care au descarcerat și scos o persoană dintr-un autovehicol implicat într-un accident rutier.

Celelalte exerciții care au făcut deliciul micilor spectatori, și însoțitorilor lor au constat în demonstrații cu autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, autoscara mecanică pentru intervenţie la înălţime, bărci de salvare, autospeciala pirotehnică, modulul S.M.U.R.D., precum şi autospecialele noi din dotarea inspectoratului, respectiv autospeciala pentru descarcerare grea (care poate fi folosită în cazul unor accidente rutiere în lanţ, accidente feroviare, aviatice, cutremure cu consecinţe grave asupra mediului înconjurător etc.) şi autospeciala C.B.R.N. - Chimic - Biologic - Radiologic - Nuclear.

„Chiar dacă afară erau mult sub zero grade, zâmbetele şi entuziasmul copiilor ne-au încălzit inimile şi ne-am bucurat, ca de fiecare dată, de prezenţa lor numeroasă şi de receptivitatea faţă de informaţiile la care au avut acces”, a declarat plutonierul major Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


21:11
luni, 28 februarie 2011

Taguri

ISU Bucovina, copii, porti deschise, vizita

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere