Temperaturile foarte scazute au cauzat probleme si la TPL

Temperaturile foarte scazute inregistrate in ultimele zile la Suceava au cauzat probleme nu numai traficului rutier, ci si Societatii de Transport Public Local.

Unul dintre autobuzele TPL nu a mai pornit deloc, iar celelalte au fost pornite tot timpul pentru a nu exista si alte situatii similare. Mai mult, timpii de deplasare a autobuzelor a crescut si asta deoarece conducerea societatii a solicitat soferilor ca viteza sa nu depaseasca 50 de km/ora.

 

Directorul Societăţii de Transport Public Local, Darie Romaniuc a declarat că în aceste zile când mercurul din termometre a scăzut mult sub -20 de grade celsius, activitatea a fost mult îngreunată.

 

Directorul TPL a precizat că au fost nevoiţi să ţină autobuzele pornite tot timpul pentru a nu avea pierderi de aer, având în vedere că maşinile funcţionează cu suspensii pe perne, iar daca autobuzele ar fi fost oprite, presiunea ar fi scăzut foarte mult şi exista posibilitatea ca acestea să nu mai pornească sau chiar să se defecteze. Pe lângă acest aspect, cei de la societatea de transport public local au avut –şi ceva probleme în ceea ce priveşte combustibilul.

 

Astfel, până săptămâna trecuta, societatea a avut motorină la o anumită temperatură, iar după aceea furnizorul a adus motorină la o altă temperatură, TPL primind stocuri de combustibil săptămânal. În ceea ce priveşte supraconsumul cauzat de faptul că maşinile au fost pornite tot timpul, directorul Darie Romaniuc, declară că acesta nu este foarte mare, ajungând undeva la maxim 10% faţă de cel obişnuit.

 

Din fericire, TPL nu a avut probleme prea mari în ceea ce priveşte maşinile care să fie neutilizabile, în această situaţie aflându-se doar un autobuz care nu a mai putut fi pornit. Cât priveşte încălzirea din autobuze, conducerea TPL declară că nu există posibilităţi de a furniza mai multă căldură în maşini.

 

Fiecare autobuz este dotat cu două aeroterme pentru încălzire, însă din cauza temperaturilor foarte scazute şi a distanţelor la care opresc maşinile, acestea nu pot furniza mai multă căldură.

 

Mai mult decât atât, directorul TPL a declarat că la toate maşinile a fost schimbată una dintre aeroterme, însă pe această vreme, pur şi simplu nu fac faţă.

 

Pe de altă parte, conducerea TPL a declarat că şoferilor li s-a solicitat să nu conducă cu viteze mai mari de 50 de km/oră pentru a nu se ajunge la defectarea autobuzelor, aşadar sucevenii trebuie să ştie că este posibil că aştepte mai mult până la sosirea unui autobuz.      



14:00
marti, 26 ianuarie 2010

Taguri

Darie Romaniuc, TPL Suceava, temperaturi scazute, trafic rutier

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere