Copiii vor fi vaccinaţi gratuit contra gripei porcine, de la 1 decembrie

Trei milioane de copii instituţionalizaţi, preşcolarii, elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi gratuit împotriva gripei porcine, începând cu 1 decembrie, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Institutul Canatcuzino va putea produce până la sfârşitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmând ca, de anul viitor, producţia să fie de aproximativ un milion de doze pe lună.


"Campania de vaccinare a populaţiei se va desfăşura concomitent cu finalizarea producţiei de vaccin şi în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ceea ce înseamnă acoperirea a 20% din populaţie", a declarat, la începutul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.


Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 326. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

 

Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificati.
Ministrul Sănătăţii Ion Bazac a participat, sâmbătă, la controlul stomatogic al copiilor de la Centrul de plasament Cantemir din sectorul 2 al capitalei, în cadrul campaniei Caravana "Overland for smile".



01:49
luni, 21 septembrie 2009

Taguri

Ion Bazac, gripa porcina, vaccin

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere