PSD: Vizita ambasadorilor, irelevantă în dezvoltarea turismului

Social-democratul Cătălin Nechifor crede că evenimentul de la Gura Humorului, la care au fost prezenţi ambasadorii, va avea puţină relevanţă în dezvoltarea turismului, dat fiind faptul că ţările reprezentate nu erau emitente de turişti, ci destinaţii turistice.

poza
PSD: Vizita ambasadorilor, irelevantă în dezvoltarea turismului | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Şeful PSD Suceava, Cătălin Nechifor, l-a catalogat pe Gheorghe Flutur ca fiind un vizionar în trecut, declarând că „acest eveniment arată situaţia reală a României, o ţară subdezvoltată, o ţară care nu poate să prindă trenul de mare viteză pe care ţările europene îl lansează în această perioadă, o ţară care nu se poate alinia la un statut de dezvoltare, similar cu ţările membre”.

„Această paradă cu mocăniţe a fost o cheltuire a banului public din dorinţa excesivă de a ieşi în faţă şi de a arăta că se întâmplă ceva. Această strategie aproape unilaterală de a promova turismul ca şi axă de dezvoltare la Suceava este una greşită”, a menţionat Cătălin Nechifor, luând în considerare numărul mare de pedelişti care au petrecut alături de ambasadori şi s-au înfruptat din banii publici cu care s-a plătit consumaţia şi trataţia pentru ambasadorii invitaţi.

El a declarat că, la evenimentul ambasadorilor, Flutur este un vizionar în trecut pentru că România lui Flutur şi Băsescu este o Românie dusă foarte mult în trecut, pe vremea locomotivelor cu aburi şi cu căruţe cu cai.

„Cred că acest eveniment nu va avea un rezultat palpabil în creşterea fluxurilor turistice din Bucovina, nu va înregistra creştere de încasări în industria turismului judeţean, din acest amalgam de ambasadori, doar unul singur a venit dintr-o ţară membră a UE, Cehia. Pe statistici, vedem că, în Suceava, vin turişti cu precădere nemţi, italieni, francezi, spanioli, austrieci şi mai puţini turişti nigerieni, qatarieni, vietnamezi, tailandezi, indieni, chinezi sau sudanezi”.

12:29
luni, 13 decembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere