PSD: Ne vom bate până în pânzele albe pentru drepturile pensionarilor

Aşa cum opinia publică din judeţul Suceava ştie, încă din luna ianuarie 2011, Organizaţia Judeţeană PSD Suceava a demarat o acţiune prin care să ajute cu asistenţă juridică pensionarii cărora li s-a reţinut din pensie 5,5% pentru CAS, conform  OUG 117/2010.

poza
PSD: Ne vom bate până în pânzele albe pentru drepturile pensionarilor
Astfel, la sediul PSD Suceava, din ianuarie până acum, au fost centralizate peste 1400 de plângeri prealabile ale pensionarilor care urmau să  fie depuse la Casa de Pensii Suceava, pentru ca ulterior să fie înaintate instanţei de judecată.

În repetate rânduri s-a încercat depunerea acestor documente la Casa de Pensii Suceava însă de fiecare dată conducerea acestei instituţii pur şi simplu a refuzat primirea acestora invocând tot felul de motive care nu au temei legal şi moral.

În cursul zilei de astăzi, 16 iunie 2011, împreună cu preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, domnul deputat Ioan Cătălin Nechifor cu alţi colegi din Delegaţia Permanentă şi în prezenţa majorităţii mass-mediei din judeţul Suceava, am făcut încă o încercare de a de depune documentele pensionarilor la Casa de Pensii Suceava. Şi de această dată conducerea acestei instituţii a dat dovadă obtuzitate şi rea voinţă refuzând să primească aceste cereri invocând motive puerile gen-pentru fiecare cerere trebuie procură, în condiţiile în care, fiecare instituţie publică a unui stat democratic este obligată să înregistreze o solicitare din partea oricărui cetăţean.

Faţă de această situaţie, ne vom adresa Prefecturii judeţului Suceava, Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor şi din Parlamentul European pentru că maniera şi modul în care actuala conducere a Casei de Pensii tratează pensionarii este absolut sfidător şi în totală neconcordanţă cu principiile unui stat de drept membru al Uniunii Europene.

Vrem să asigurăm pensionarii din judeţul Suceava că, în continuare ne vom bate până în pânzele albe pentru drepturile lor câştigate după munca de o viaţă, chiar dacă caracatiţa marca PDL se opune din răsputeri.

Preşedinte Executiv PSD Suceava,
Ovidiu Donţu

14:14
joi, 16 iunie 2011

Taguri

Casa de Pensii, PSD, contestatii, pensii

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere