PRM prezintă programul anti-criză

Se pare că a devenit o modă ca fiecare partid politic (mai ales din opoziţie) să prezinte un program anti-criză. Într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele filialei sucevene PRM Vasile Cerlincă a prezentat programul anticriză redactat de biroul oficial PRM din Bucureşti.

Vasile Cerlincă a prezentat cîteva din punctele principale ale programului anti-criză redactat de departamentul economic al PRM. Vicepreşedintele filialei sucevene a adăugat şi nişte comentarii personale la aceste puncte.

1. PRM cere demiterea lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc şi a tuturor membrilor Guvernului, urmate de judecarea faptelor săvîrşite.

2. Organizarea alegerilor anticipate, prezidenţiale şi parlamentare, cel mai tîrziu pînă la 1 August 2010. Măsura propusă este găsită şi în programul PNL, iar domnul Cerlincă explică faptul că aceste alegeri anticipate nu vor impune atîte cheltuieli cît sunt impuse de Guvern. De altfel, membrii PRM se declară destul de deschişi în privinţa alegerii unor candidaţi competenţi pentru funcţiile din stat, indiferent de culoarea politică. "Din 22 de milioane de români se pot găsi acele persoane care să ne scoată ţara din criză" a mai adăugat Vasile Cerlincă.

3. PRM doreşte destituirea imediată a lui Mugur Isărescu şi a întregii conduceri BNR.

4. Confiscarea marilor averi realizate prin fraudă  şi constituirea unui fond naţional de ajutorare a celor săraci.

5. Recoltarea drastică a impozitelor marilor datornici. Potrivit lui Vasile Cerlincă, această măsură va conduce la lichidarea evaziunii fiscale. Dînsul a mai ţinut să adauge că la toate punctele prezentate au fost redactate şi soluţii în care se prevede sursa banilor necesari. "Lumea tot spune că nu sunt bani. Banii există." Domnul Vasile Cerlincă a mai dat citire unei statistici prin care se arată că evaziunea fiscală din neplata accizelor la produsele petroliere ajunge la 5 miliarde euro pe an.

6. Trebuie reanalizate contractele de privatizare iar acolo unde se constată că acestea nu au fost respectate, statul trebuie să intervină. Potrivit lui Vasile Cerlincă, este cazul PETROM, ROMPETROL, ALRO Slatina, BCR. La această listă mai sunt adăugate unităţile de producţie şi transport  a gazului şi energiei electrice.

7. Adoptarea unei strategii de dezvoltare a ţării prin crearea unui sector strategic de stat, aşa cum este cazul tuturor ţărilor dezvoltate din lume. Acest sector ar trebui să cuprindă cele mai importante societăţi, cu un rol major în asigurarea resurselor necesare la bugetul de stat. Sumele rezultate vor fi obligatoriu dirijate către investiţii eficiente în economia reală pentru a permite crearea de noi locuri de muncă.



15:09
miercuri, 26 mai 2010

Taguri

PRM, Vasile Cerlinca, anti-criza, criza, program

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere