PNL: Comunismul a reînviat în PDL

Băişanu a interpretat respingerea moţiunii, prin abţinerea de la vot, ca fiind un afront adus democraţiei, considerând că, la şefia partidului, există o totală neîncrede faţă de posibilitatea ca unii parlamentari să voteze altfel.

poza
PNL: Comunismul a reînviat în PDL | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Şeful PNL Suceava, Alexandru Băişanu, consideră că evenimentul care a avut loc miercuri, în Plenul Parlamentului, a domonstrat că democraţia, în România, este una şubredă, o democraţie în care, în orice moment, oameni care au crescut în epoca ceauşistă pot aplica, după 20 de ani, acelaşi sistem.

"Faptul că Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea au reuşit să le impună deputaţilor şi senatorilor PDL să nu voteze este o premieră. Este prima oară când se întâmplă un asemenea lucru, în 20 de ani de democraţie. Nici tovarăşul Nicolae Ceauşescu nu a îndrăznit să facă acelaşi lucru. Până şi atunci membrii Adunării Naţionale votau, chiar dacă o făceau toţi în acelaşi fel", a declarat preşedintele PNL Suceava.

În viziunea lui Alexandru Băişanu, Traian Băsescu poate fi asemuit vestitului împărat roman Nero, considerând că nu mai rămâne decât să dea foc Bucureştiului şi României pentru a scăpa de cei care se opun şi gândesc în alt fel decât preşedintele preaiubit.

"Este jenant pentru moralitatea senatorilor PDL pentru că au acceptat acest mod de acţiune. Au fost transformaţi în indivizi care se pierd în anonimatul unui partid creat peste noapte, cu o vechime de 3 ani, fără doctrină, fără viziuni politice, economice sau fiscale pentru România viitorului", a concluzionat Alexandru Băişanu.

12:11
joi, 28 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere