OT PD-L critică modul de a face politică al tineretului pesedist

Organizaţia Judeţeană de Tineret a Partidului Democrat Liberal Suceava îşi exprimă indignarea şi solicită organizaţiilor de tineret din Suceava, şi în special organizaţiei de tineret a PSD Suceava, să se delimiteze de modul în care tinerii din “generaţia Ponta” înţeleg să facă politică.

Mai exact, considerăm că imaginea României a fost grav afectată de menţionarea implicării a doi membrii marcanţi ai Partidului Social Democrat, Nicolae Bănicioiu şi Robert Negoiţă în Raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la traficul de persoane pentru anul 2010. Aşa cum a semnalat şi presa românească, aceştia au fost implicaţi în dosarul “Prostituţie şi politicieni” .

Fără  a intra în detalii cu privire la rechizitoriul procurorilor, nu putem să nu observăm că Departamentul de Stat al SUA a calificat drept “îngrijorătoare” nesoluţionarea acestui caz. Menţionarea acestei situaţii în afara ţării nu face altceva decât să ne pună într-o postură cel puţin jenantă faţă de comunitatea internaţională.

OT PDL Suceava atrage public atenţia asupra noului tip de leadership marca PSD, bazat pe promovarea unor personaje controversate, cu trecut îndoielnic, cum ar fi Dan Şova, Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu şi Cristian Rizea care au intrat deja în atenţia procurorilor. De altfel, preşedintele PSD Victor Ponta a preluat probabil modelul mentorului său, Adrian Năstase, care şi-a bazat activitatea politică pe echipa Micky Şpagă – Octav Cozmâncă – Ristea Priboi.

În noua echipă Ponta, se pare că responsabili cu banii sunt prietenii săi Dan Şova şi Cristian Rizea, ambii sub ancheta A.N.A.F., iar de distracţie se ocupă Robert Negoiţă şi Nicolae Bănicioiu, ambii aflaţi în atenţia procurorilor Parchetului General. Amintim că statul român trebuie să ramburseze peste 3 milioane de euro în urma neregulilor făcute la A.N.S.I.T. de către Cristian Rizea pe vremea când acesta se afla la conducerea instituţiei. Un alt scandal în care s-au făcut remarcaţi tinerii PSD este acela legat de contractele de asistenţă juridică atribuite în mod ilegal avocatului Dan Şova de către instituţii ale statului (A.L.P.A.B., termocentralele Rovinari şi Turceni şi A.N.S.I.T.) asociat în firma de avocatura cu Victor Ponta. Din păcate, situaţia de la PSD pare a fi endemică deoarece scandalurile financiare şi cele legate de escapadele sexuale ale protejaţilor domnului Ponta urmează după cazul unui alt lider marcant al PSD, europarlamentarul Adrian Severin, care a făcut la rândul său România de râs în faţa comunităţii internaţionale.

Protestăm în calitate de membrii ai unei organizaţii de tineret faţă de acest tip de politică de gaşcă promovat de Victor Ponta pentru că decredibilizează întreaga idee de tineret şi aduce mari deservicii de imagine statului român. Din păcate, modul în care unii dintre tinerii social democraţi înţeleg să facă politică aruncă o lumină nefavorabilă asupra tinerilor responsabili şi serioşi, care muncesc pentru a-şi asigura traiul şi care nu merită să fie discreditaţi din cauza unor personaje fără scrupule din conducerea PSD. De aceea, considerăm necesară o reacţie a organizaţiei de tineret a PSD Suceava prin care aceasta să se delimiteze de practicile liderilor cu proleme de moralitate şi legalitate proveniţi rândul tineretului social democrat.

Vicepreşedinte al Biroului Pemanent Naţional a OTPDL
Preşedinte OT PDL Suceava
Lucian HARŞOVSCHI

12:54
vineri, 01 iulie 2011

Taguri

OT PD-L, PSD, protest

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere