Nechifor: Primăriile PSD sunt defavorizate de CJ Suceava în distribuirea fondurilor pentru bugete locale şi inundaţii

Cătălin Nechifor a declarat că primarii suceveni PSD ar putea intra în grevă pe motiv că CJ Suceava îi defavorizează din punct de vedere politic. El a declarat că fondurile pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul bugetelor locale şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut pe criterii politice de către Consiliul Judeţean Suceava. Acelaşi este şi cazul banilor din Fondul European de Solidaritate şi fondurilor guvernamentale pentru inundaţii.

poza
Nechifor: Primăriile PSD sunt defavorizate de CJ Suceava în distribuirea fondurilor pentru bugete locale şi inundaţii | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul bugetelor locale şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut pe criterii politice de către Consiliul Judeţean Suceava.

"De asemenea, repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în anul 2008, dar şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru inundaţiile din vara acestui, an au fost făcute tot pe baza interesului politic al PDL", declară social-democratul sucevean.

El susţine că bugetele localităţilor au suferit diminuări de sume în ultima perioadă ca urmare a politicii de restrîngere a cheltuielilor statului la nivel central şi local.

"Am încercat, inclusiv prin contencios administrativ, să adoptăm o poziţie publică prin care să sancţionăm modul discreţionar prin care conducerea portocalie a judeţului îşi permite să trateze bugetele localităţilor, implicit viaţa locuitorilor."

În momentul de faţă, PSD Suceava încearcă să găsească alte modalităţi prin care să îşi facă auzite necazurile noastre şi ale cetăţenilor care locuiesc în comunele şi oraşele conduse de primari PSD.

"Cred că a sosit vremea ca poziţia noastră, ca partid de opoziţie, să devină mai dură. Am ajuns în situaţia în care nu mai avem ce să pierdem, ori ieşim la luptă, în sens democratic, ori acceptăm situaţia şi asta va însemna în multe cazuri, închiderea activităţii la unele primării din judeţ."

Cătălin Nechifor a declarat că decizia finală referitoare la modul în care se va acţiona ca partid de opoziţie, va fi luată împreună în cadrul Ligii Aleşilor Locali la nivelul judeţului Suceava. Această Ligă va fi întrunită în cel mai scurt timp posibil, situaţia actuală fiind fără precedent. "Trebuie adoptată o poziţie de forţă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, care poate merge pînă la declanşarea unei greve a primarilor."

13:56
miercuri, 15 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere