La Suceava, PSD şi PNL au făcut mariajul fără PC

PNL şi PSD au făcut luni prima conferinţă de presă sub titulatura Uniunii Social-Liberale. Partidul Conservator nu a avut nici un reprezentant.

Luni dimineaţă, la sediul Partidului Social Democrat de pe strada Meseriaşilor Nr. 2, a avut loc prima conferinţă de presă a proaspăt confirmatei Uniunii Social-Liberale. Prezenţi au fost preşedinţii organizaţiilor judeţene PNL şi PSD, Alexandru Băişanu şi Cătălin Nechifor. Cei doi lideri au anunţat oficial startul campaniei pentru câştigarea alegerilor.

Începem să ne pregătim pentru că electoratul sucevean aşteaptă soluţii pentru viitor. Ne-am propus un mod de lucru pe sondaje de opinie pentru a da o radiografie a situaţiei din judeţ”, a spus Cătălin Nechifor. Potrivit liderului social-democrat, fiecare localitate din „jurisdicţia” USL va pregăti un program de dezvoltare locală.

Printre obiectivele politice ale USL se anunţă dorinţa unei noi configuraţii politice în Consiliu Judeţean, Alexandru Băişanu apreciind că majoritatea simplă pe care o are PDL în CJ Suceava este o „formă elegantă de dictatură”.

„La Uniunea Social-Liberală se va forma o echipă de specialişti care va pune pe masa Consiliului Judeţean, a primarilor şi a celor interesaţi de dezvoltarea judeţului un program serios care să vină nu cu atacuri la partidul de guvernământ, ci cu strategii foarte clare de dezvoltare a judeţului”, a spus Băişanu.

La Suceava, USL va avea candidaţi unici la Consiliul Judeţean, Primăria Suceava, dar şi în unele localităţi mai mici.


PNL îi aşteaptă pe toţi foştii primari care au trecut la PDL, constrânşi de anumite situaţii, mai comunică Băişanu, motivând că Flutur a câştigat alegerile din 2008 prin atragerea anumitor primari PNL şi PSD. Băişanu subliniază că nu este vorba de cei care au trădat partidul de origine. Potrivit liderului liberal, deja sunt primari care au semnat revenirea la PNL.

Nici un reprezentant al Partidului Conservator nu a fost prezent la prima conferinţă oficială a USL, Alexandru Băişanu declarând că în momentul de faţă PC se confruntă cu probleme de organizare, existând o şefie interimară. Pe scurt, PC există ca organizaţie, dar nu are reprezentare.

Sediul în care Uniunea Social-Liberală îşi va desfăşura activitatea este exact fostul sediu ocupat de PDL, în corpul comun cu PSD, pe strada Meseriaşilor Nr. 2.

12:22
luni, 14 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere