Primul vaccin anti-SIDA, la un pas de a fi realizat

Oamenii de ştiinţă au descoperit anticorpi care pot proteja împotriva SIDA şi se arată optimişti în folosirea acestora pentru a realiza un vaccin împotriva virusului.

Cei doi anticorpi, denumiţi VRCO1 şi VRCO2, au capacitatea de a neutraliza 90% din totalul tulpinilor virusului HIV, scrie DailyMail. În experimentele conduse de Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, s-a observat că anticorpii împiedică infectarea unor culturi de celule umane cu majoritatea tipurilor de tulpini HIV active în lume.
 
Cercetătorii au descoperit cei doi anticorpi, produşi de organismul uman, în sângele unor pacienţi seropozitivi. Descoperirea acestor anticorpi care au puterea de a neutraliza virusul HIV reprezintă un pas important spre obţinerea unui vaccin suficient de puternic pentru a proteja împotrivă îmbolnăvirii de SIDA.
 
În prezent, oamenii de ştiinţă lucrează la realizarea unui vaccin care să poată determină sistemul imunitar uman să producă anticorpi similari antigenilor VRCO1 şi VRCO2. "Sunt foarte optimist în ceea ce priveşte realizarea unui vaccin împotrivă SIDA, cum nu am mai fost în ultimii 10 ani," declară autorul studiului.
 
La nivel mondial, peste 33 milioane de persoane sunt infectate cu HIV şi 25 de milioane au murit din cauza acestui virus din anul 1980, de când a început pandemia. Până în prezent, nu există vaccin sau tratament care să poată elimina infecţia din organism, însă medicamentele folosite în prezent ajută pacienţii să controleze virusul şi să crească durata de viaţă. (EVA.ro)

15:18
marti, 13 iulie 2010

Taguri

HIV, SIDA, sanatate, vaccin

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere