Parteneriat între Consiliul Județean și ministerele Culturii și Transporturilor pentru proiectul „Drumul lui Ștefan cel Mare”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat încheierea unui parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru proiectul „Drumul lui Ștefan cel Mare”.Proiectul „Drumul lui Ștefan cel Mare” este parte din „Programul Ștefanian” al Consiliului Județean Suceava.

poza
Parteneriat între Consiliul Județean și ministerele Culturii și Transporturilor pentru proiectul „Drumul lui Ștefan cel Mare”

„Procesul de restaurare a durat nedorit de mult, timp de 20 de ani, pentru că pe de o parte este vorba de un proces de durată necesar pentru restaurarea picturilor murale de mari dimensiuni. Proiectul s-ar fi putut finaliza în 10 ani, însă timpul s-a dublat ca urmare a alocărilor deficitare prin Programul Național de Restaurare”, a spus Gheorghe Flutur. El a adaugat că procesul de restaurare a durat timp de 20 de ani, dar că proiectul s-ar fi putut finaliza în 10 ani, însă timpul s-a dublat ca urmare a alocărilor deficitare prin Programul Național de Restaurare.

„Acum putem să spunem că lucrările și finanțările prin Programul Național de Restaurare se desfășoară într-un ritm corespunzător în ultima perioadă și ca urmare în octombrie 2020 este prevăzută finalizarea lucrărilor de restaurare a picturii murale din interiorul și exteriorul Bisericii Sf. Nicolae din Bălinești. Lucrările la acest lăcaș de cult au început în 2006, fiind alocate peste trei milioane de lei”, a adăugat Flutur.

15:16
duminica, 20 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere