Copil izolat pe un grind în albia rîului Suceava, salvat cu elicopterul

Ieri, în jurul orei 19.37, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 că, în urma ploilor torenţiale, s-a produs o viitură pe rîul Suceava, pe raza localităţii Paltin, comuna Brodina, care a surprins doi minori ce se aflau la pescuit. Unul din cei doi copii,în vîrstă de 7 ani se presupune că a fost luat de viitură, iar cel de-al doilea, în vîrstă de 13 ani, a rămas izolat pe un grind în albia rîului

Au intervenit imediat Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de inspectorul şef, colonel Ion Burlui, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Gărzile de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, cu 3 autospeciale şi 2 bărci pneumatice. De asemenea, au mai intervenit militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

La intervenţie au participat prefectul judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Brodina şi Ulma. Pompierii au încercat salvarea copilului în vîrstă de 13 ani cu mijloacele din dotare, respectiv barca pneumatică şi cordiţe de salvare dar, din cauza debitului crescut şi vitezei apei nu s-a reuşit salvarea în acest mod. În paralel s-au efectuat misiuni de căutare a copilului care se presupune că a fost luat de apă.

La ora 22.35 s-a solicitat intervenţia unui elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor care a decolat de la Bucureşti în jurul orei 01.10. Minorul a fost salvat cu ajutorul elicopterului la ora 05.05, căutările pentru cel de-al doilea copil fiind reluate în această dimineaţă de forţele participante la intervenţie.
 


10:56
marti, 27 iulie 2010

Taguri

ISU Bucovina, copil, izolat, salvare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere