30 milioane lei pentru prevenirea inundaţiilor

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat la Suceava că în acest an "vom da cei mai mulţi bani din 1990 încoace, în jur de 860 milioane lei investiţii pe îndiguiri, pe prevenirea inundaţiilor".

Până în prezent, judeţul Suceava a primit prin Fondul de Mediu 22,5 milioane de lei. Pe lângă această sumă, Ministrul Borbely, a comunicat faptul că prin diferite proiecte, judeţul va mai primi din diferite proiecte în jur de 30 milioane lei.

Laszlo Borbely a tras un semnal de alarmă în privinţa reorientării strategiei de prevenire a inundaţiilor, apreciind faptul că "nu putem îndigui toată România. Aceste ploi care au venit, în general au venit pe versanţi, pe zone în care trebuie să luăm altfel de măsuri, nu numai îndiguiri."

"Pe Fondul de Mediu vom avea zona unde putem să dăm bani şi printr-o ordonanţă pe care sper să o aprobăm în guvern, vor fi sume importante prin credit furnizor, să mai putem da în jur de 800 milioane euro pînă în 2013, în plus faţă de ceea ce avem din buget şi din fondul de mediu", a declarat Laszlo Borbely la Suceava.

El a mai evidenţiat faptul că "trebuie să ai strategie (finalizată în luna august), o autoritate responsabilă, sper să aducem ANIF la Apele Române pentru că nu e normal să ai două entităţi care să răspundă de diguri şi să avem o strategie coerentă care să fie şi fundamentată financiar".


Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a salutat accelerarea programului de inundaţii, transmiţîndu-i Ministrului Mediului că este nevoie de un concept integrat unde şi autorităţile locale să pună la bătaie resursa locală.

15:10
joi, 18 noiembrie 2010

Taguri

Gheorghe Flutur, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului, fonduri, inundatii, strategie

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere