Ziua Siguranţei pe Internet, marcată în 5 şcoli sucevene

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, 8 februarie, în cinci şcoli sucevene vor fi organizate o serie de evenimente cu caracter informative, în perioada 07-11.02.2011.

Timp de patru zile, în şcolile generale “Ion Creangă”, nr. 7, nr. 3, nr.8, din municipiul Suceava şi în Şcoala Clasele I-VIII Salcea, vor avea loc întâlniri informale cu copii cu vârste cuprinse 12-16 ani pentru formarea unor ateliere de lucru în care elevii să conştientizeze riscurile traficului de persoane la care sunt expuşi, prin intermediul noilor mijloace moderne de comunicare (internet, telefon mobil, aparate video/foto, etc).

Elevii vor afla despre riscurile utilizării internetului prin postarea de fotografii personale, a datelor de identificare, a adresei de domiciliu, relatarea relaţiilor din cadrul familiei, nevoia de bani; ameninţarea sau hărţuirea copiilor de către persoane necunoscute; identificarea problemelor copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate; recrutarea de fotomodele sau prezentatoare de modă prin intermediul Facebook, Hi5, Google, Youtube; pericolul anunţurilor din ziare cu privire la identificarea unor locuri de muncă în străinătate etc.

„Prin libertatea pe care o oferă utilizatorilor săi, internetul constituie unul din spaţiile cu cele mai puţine reguli de utilizare. Libertatea constituie atât un avantaj cât şi unul din principalele riscuri, atunci când utilizatorii nu au întotdeauna cele mai bune intenţii”, comunică inspectorul Laura Stadler, coordonatorul Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane.

Campania de informare este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agentia Natională Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), împreună partenerii săi locali, Organizaţia Salvaţi Copiii Suceava şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

15:43
joi, 03 februarie 2011

Taguri

copii, elevi, internet, siguranta

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere