Voluntarii din Brodina, fruntaşi la concursurile naţionale ISU

În perioada 11-13 august 2010, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a organizat etapa naţională a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş şi al autorităţilor locale din Giroc.

poza
Voluntarii din Brodina, fruntaşi la concursurile naţionale ISU

Competiţia a avut loc pe stadionul «Dan Păltinişanu» din municipiul Timişoara, respectiv pe stadionul «Unirea» din comuna Giroc. Judeţul Suceava a fost reprezentat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Brodina, serviciu care a ocupat locul I la faza interjudeţeană organizată la Botoşani, în perioada 27 – 30 iulie a.c.

Concursurile au fost prefaţate de şedinţa tehnică şi omologarea rezultatelor în seara zilei de 11 august. Ulterior, pe parcursul celor două zile de concurs, 9 servicii voluntare (reprezentante ale localităţilor/judeţelor: Giroc, Jimbolia – judeţul Timiş, Oţelu Roşu – judeţul Caraş Severin, Popeşti – judeţul Bihor, Valea Crişului – judeţul Covasna, Lehliu Gară – judeţul Călăraşi, Bîrca- judeţul Dolj, Somova – judeţul Tulcea, Brodina- judeţul Suceava) şi 11 servicii private, cele mai performante din întreaga ţară şi care s-au clasat pe locul I la fazele interjudeţene, s-au luptat pentru obţinerea unor locuri fruntaşe în clasamentul final.

Concurenţii au dat dovadă de spirit de echipă, competitivitate, profesionalism, bună organizare şi fair-play pe parcursul celor trei probe: ştafeta 4 x 100 m; pista de îndemînare şi viteză; dispozitivul de intervenţie.

La fel ca în fiecare an, printre echipele aspirante la locul I s-a aflat şi S.V.S.U. al comunei Brodina, care a confirmat şi de această dată temerile adversarilor, prezentîndu-se la linia de start cu un echipaj tînăr, dar foarte bine pregătit care a dat dovadă pînă la finalul competiţiei de o capacitate de concentrare, timpi de răspuns şi aptitudini excepţionale reuşind în pofida unei descalificări clasarea pe locul II în clasamentul general.

Clasamentul final în urma parcurgerii celor trei probe de concurs, a fost următorul:

Pentru Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU):

  • pe locul I s-a clasat SVSU Giroc, judeţul Timiş,
  • pe locul II SVSU Brodina, judeţul Suceava ,
  • iar pe locul III SVSU Valea Crişului, judeţul Covasna.

Pentru Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU):

  • pe locul I s-a clasat SPSU Protector Total Service S.R.L Ploieşti, judeţul Prahova,
  • pe locul II SPSU Giroceana, judeţul Timiş,
  • pe locul III SPSU Centrul Rivergate Slatina, judeţul Olt.

Desfăşurată într-un deplin spirit de sportivitate, competiţia s-a încheiat cu festivitatea de premiere, unde cîştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii substanţiale.

14:19
miercuri, 18 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere