Trei vecini au fost prădaţi de hoţi în timp ce erau la liturghie

Doi bărbaţi, vecini în localitatea Vama, au sunat poliţia pentru a anunţa că locuinţele lor au fost călcate de hoţi, duminică, în timp ce ei se aflau la Biserică.

Trei tineri din Pojorîta, cu vîrste între 11 şi 20 de ani, au profitat de faptul că doi vecini din localitatea Vama au plecat la slujba de duminică şi s-au pus pe fapte necreştineşti. Astfel, între orele 09.00-13.00, în timp ce vecinii se aflau la biserică, cei trei tineri au pătruns în locuinţele lor de unde au sustras bunuri, bijuterii şi bani. În cazul unuia dintre bărbaţii prădaţi, tinerii au pătruns în interior prin folosirea cheilor lăsate de proprietar agăţate pe unul din pereţii exteriori ai casei, sustrăgînd un telefon mobil, bijuterii şi 500 lei, valoarea prejudiciului fiind de circa 1930 lei.

În cazul celui de-al doilea bărbat, hoţii au pătruns în casă prin forţarea şi escaladarea unei ferestre, de unde au sustras un telefon mobil în valoare de aproximativ 250 lei.

Ulterior, în timp ce poliţiştii făceau cercetări la faţa locului la cele două părţi vătămate, a mai apărut un bărbat de 48 ani localnic, care i-a sesizat că hoţii au pătruns şi în locuinţa sa şi au sustras bunuri. Bărbatul nu fusese plecat la Biserică, ci dormea. Hoţii nu au avut probleme în a intra în locuinţă, uşa fiind lăsată descuiată. Aceştia au furat un telefon mobil, bijuterii şi o monedă argintie, valoarea prejudiciului fiind de circa 800 lei.

în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat luni suspecţii de comiterea faptelor. Aceştia sunt trei tineri din Pojorîta, cu vîrstele de 11, 18 şi 20 de ani. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la 3230 lei, poliţiştii reuşind să recupereze în proporţie de 40%. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvîrşirea infracţiunii de furt calificat.

10:01
marti, 24 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere