Suceveni prinşi cu aproape 50.000 pachete de ţigări

Doi suceveni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră cu aproape 50.000 de pachete cu ţigări de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 240.000 de lei, au fost consfiscate, iar persoanele implicate sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Captura a fost făcută în seara zilei de 1 noiembrie 2010, când poliţiştii de frontieră de la SPF Vicol au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, o autocamionetă care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii au încercat să oprească camioneta, însă şoferul a ignorat semnalele regulamentare de oprire, continuându-şi deplasarea spre localitatea Vicovu de Sus.

Poliţiştii de frontieră au urmărit autovehiculul care, din cauza vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în şanţul de pe marginea drumului. In maşină se aflau doi suceveni, în vârstă de 24 de ani, respectiv 37 de ani.

În camionetă au fost descoperite 47.800 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 240.000 de lei, fiind confiscată, iar camioneta a fost indisponibilizată la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Celor două persoane, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

14:42
marti, 02 noiembrie 2010

Taguri

IJPF, camioneta, captura, contrabanda, din judet, tigari

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere