Şi-a salvat fetele din încleştarea de gheaţă a Siretului cu preţul propriei vieţi

Scene de un dramatism nemaivăzut, ieri după – amiază, la Slobozia, comuna Fântânele. Şoc, groază şi durere pe râul Siret, unde un tată şi-a salvat fiicele, în vârstă de 13 şi 14 ani, cu preţul propriei vieţi.

poza
Şi-a salvat fetele din încleştarea de gheaţă a Siretului cu preţul propriei vieţi

Constantin Hriscu, de 39 de ani, plecase de acasă după orele prânzului, însoţit de fetele sale, Paula şi Rodica, intenţionând să ajungă la o cumnată din satul Joldeşti, judeţul Botoşani. Bărbatul a vrut să scurteze drumul şi a făcut-o în cel mai neinspirat mod cu putinţă pentru temperaturile în creştere de zilele acestea: a traversat albia îngheţată a râului Siret!

Nimic nu părea în neregulă, omul a încercat primul, cu pasul, extrem de precaut, gheaţa, până la jumătatea cursului, lăsându-şi fetele pe malul de unde venise. S-a întors să le ia şi să traverseze cu toţii în siguranţă şi au pornit fără grijă către malul celălalt, numai că, la un moment dat, inevitabilul s-a produs. Gheaţa a început să se rupă sub ei şi, oricât au încercat să stea, instinctual, nemişcaţi ori să se întoarcă de unde plecaseră, n-au izbutit: Siretul, vrăjmaş, i-a înghiţit pe tustrei, într-o clipită. Au căzut sub râul de gheaţă rupt în două, văzându-şi moartea cu ochii şi zbătându-se să iasă din încleştarea lui fantastică.

Totul părea zadarnic, însă Constantin Hriscu n-a cedat. Cu puteri supraomeneşti, a reuşit să-şi aburce fetele pe  pojghiţa de gheaţă, iar ele s-au târât cum au putut, până la mal.

Una dintre copile a auzit tot timpul îndemnul părintelui său în spate, „Hai, hai, încă oleacă!”, ar fi putut jura că i-a simţit răsuflarea de gheaţă în ceafă, opintindu-se, supranatural, să le împingă şi să reziste, totodată, pentru a le salva. Înapoi, atunci când fata s-a uitat de pe mal, nu era decât Siretul de gheaţă, nemilos şi încrâncenat, iar tatăl nicăieri.

Pompierii suceveni l-au căutat ieri pe bărbatul care şi-a salvat cu preţul vieţii copilele ceasuri întregi, până la lăsarea întunericului, însă trupul neînsufleţit al acestuia a fost imposibil de găsit. Misiunea de recuperare a cadavrului va continua şi astăzi.

Se crede că  tatăl a intrat, în  zbaterea lui fantastică de a-şi vedea fetele în siguranţă, la un moment dat,  în şoc hipotermic, ceea ce i-a adus sfârşitul.

Acasă  l-ar mai fi aşteptat încă trei copii.

21:45
duminica, 06 februarie 2011

Taguri

Siret, Slobozia, copii

Autor
Mugur Geu
Gazduit de Administrare Servere