Prins în flagrant dând mită

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită 1.000 lei şi 5 litri de pălincă unui poliţist de frontieră pentru a nu da curs cercetărilor penale în care este implicat atât el, cât şi un camionagiu fără permis, angajat la firma tatălui său.

poza
Prins în flagrant dând mită

După ce şoferul unui camion cu plăcuţe de înmatriculare false a fost penalizat de către poliţiştii de frontieră, fiul administratorului care i-a încredinţat camionul a încercat să cadă la învoială cu frontieristul care i-a făcut dosar penal şoferului.

Şoferul s-a ales iniţial cu dosar penal pentru că a fost prins conducând pe raza localităţii Cîrlibaba fără permis şi cu plăcuţe de înmatriculare aparţinând unui autocamion radiat.

Fiul administratorului, deţinătorul autocamionului, s-a ales şi el cu dosar penal pentru că a încredinţat cu ştiinţă autovehiculul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Acestea fiind datele problemei, fiul administratorului l-a contactat duminică, 7 noiembrie, pe poliţistul de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, propunându-i ca, în schimbul unei sume de bani şi a 5 litri de pălincă, să nu dea curs cercetărilor în lucrarea penală respectivă.
 
Frontieristul a refuzat, amintindu-i cetăţeanului că fapta sa constituie infracţiune şi apoi a raportat situaţia şefului său care a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava. Imediat a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind înregistrat dosarul penal.

Luni, în jurul orelor 18.00, bărbatul care a încercat să rezolve problema s-a prezentat la sediul S.P.F. Izvoarele Sucevei cu suma de 1.000 lei pe care a oferit-o poliţistului, spunându-i că cei 5 litri de pălincă se află în maşina cu care a venit.

Flagrantul a fost realizat de o echipă formată dintr-un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi de ofiţeri din cadrul D.G.A. - Serviciul Judeţean Suceava, ocazie cu care a fost ridicată suma de 1.000 de lei oferită drept mită şi două sticle de 2,5 litri cu pălincă, aflate pe bancheta din spate a autoturismului marca Volkswagen Golf, care aparţinea prietenei mituitorului.

Mituitorul este cercetat în libertate, lucrările fiind continuate de D.G.A. – S.J.A. Suceava în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tuturor participanţilor.

13:15
marti, 09 noiembrie 2010

Taguri

IJPF, camionagiu, frontiera, mita, palinca

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere