Poliţistul complice la contrabandă cu ţigări – pus în libertate

Poliţistul de frontieră implicat într-un grup operaţional de contrabandă de ţigări a fost pus în libertate.

Agentul–şef Doru Mihai Davidean, de 40 de ani, din Frătăuţii Noi, lucrător la SPF Vicov, acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă cu ţigări, dar şi abuz în serviciu în formă calificată, arestat preventiv pe 30 noiembrie, a.c, a fost pus ieri seară în libertate, de Curtea de Apel Suceava, judecătorii hotărând că urmărirea penală îşi poate atinge scopurile, pentru următoarele 25 de zile, şi dacă inculpatul nu părăseşte ţara.

Reamintim că, din lotul de 6 persoane reţinute pe 29 noiembrie de DIICOT Suceava, Tribunalul Suceava l-a pus în libertate, o zi mai târziu, pe Cornel Ovidiu Vîslă, de 30 de ani, din Frătăuţii Noi, şi i-a arestat preventiv, pentru 29 de zile, în afară de poliţistul liber de ieri, pe Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, Mihai Cioată, de 21 de ani, Dan Florin Irimescu, de 22 de ani, toţi din Bilca, Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti ( sub acuzaţii în legătură cu contrabanda cu ţigări).

Cei 6 au fost reţinuţi de procurori, după o acţiune spectaculoasă a forţelor de ordine (B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O Galaţi, S.C.C.O. Botoşani, I.P.J. Suceava, lucrătorilor de la I.J.P.F Rădăuţi şi I.J.J. Suceava), soldată cu 20 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava şi Galaţi. La DIICOT Suceava au fost aduse, în baza a 12 mandate de aducere, tot atâtea persoane.

În urma descinderilor din aceeaşi zi, s-au ridicat peste 150.000 de ţigarete (7.574 de pachete), aproximativ 10.000 de euro, 44.000 de lei, autoturisme, peste 40 de telefoane mobile şi cartele de telefonie mobilă. În timpul investigaţiilor, derulate pe parcursul a 10 luni, poliţiştii au mai ridicat alte peste 380.000 de ţigări (19.256 de pachete).

20:13
vineri, 03 decembrie 2010

Taguri

, IJPF, Tribunalul Suceava, contrabanda, politist, tigari

Autor
Lăcrămioara Luca
Gazduit de Administrare Servere