Material lemnos în valoare de 31.845 lei confiscat de polițiști

În perioada 07.07-08.07.2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat in comuna Stulpicani, pe un drum forestier unde a fost depistata autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani din comuna Vadu Negrilesei care transporta material lemnos respectiv lemn rotund rășinoase.

poza
Material lemnos în valoare de 31.845 lei confiscat de polițiști
Conducătorul auto nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire al materialului lemnos, fapt pentru care s-a procedat la interogarea aplicației informatice, stabilindu-se faptul că, nu a fost generat nici un cod unic online. În urma inventarierii materialului lemnos de către specialiștii silvici, s-a stabilit că acesta a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 19,18 mc lemn rotund rășinoase. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă in valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantitătii de 19,18 mc in valoare de 5.581 lei care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Stulpicani.
În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani este administratorul unei societăţi comerciale din comuna Stulpicani, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea controlului societătii pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de insotire a materialului lemnos cantitatea de 16,34 mc cherestea răsinoase si cantitatea de 84,40 mc lemn rotund răsinoase din depozitul societătii.
De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, reprezentată de bărbatul de 36 de ani, aplicandu-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,34 mc cherestea răsinoase in valoare de 11.748 lei și a 84,40 m.c. lemn lucru rășinoase în valoare de 14.516 lei.



10:58
vineri, 10 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere