În trei centre din Suceava nu se va organiza Bacalaureatul

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale din 31 mai, precizînd că acum  ar fi probleme în judeţele Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj, dar crede că acestea vor fi rezolvate.

poza
În trei centre din Suceava nu se va organiza Bacalaureatul
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au anunţat vineri, în videoconferinţa cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că există probleme cu organizarea examenului de bacalaureat, dar speră că pînă la sfîrşitul săptămînii acestea să fie rezolvate, fie prin înlocuirea profesorilor din comisiile de examen care merg la grevă cu alte cadre didactice, fie prin comasarea unor centre.

"Probleme calde sunt în continuare în judeţele Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj, de aceea vă rog să sunaţi continuu la Minister pentru a şti care este situaţia şi a rezolva problema chiar prin trimiterea unor directori şi directori generali din minister în zonele cu probleme", le-a spus ministrul Daniel Funeriu inspectorilor generali şcolari din cele patru regiuni, în videoconferinţa organizată vineri dimineaţă.

În judeţul Suceava, din 39 de centre în care ar trebui să se organizeze examenul de bacalaureat începînd din 31 mai, 23 nu au probleme, în 13 este încă incertitudine, iar în trei nu se va desfăşura, fiind vorba de Liceul Agricol Fălticeni, Liceul "Petru Rareş" şi Liceul "Mihai Eminescu" din Suceava, a anunţat inspectorul general şcolar în videoconferinţă.

Totuşi, acesta a promis că şi în aceste unităţi vor fi găsite soluţii pînă duminică, astfel încît bacalaureatul să se poată desfăşura în condiţii normale, inspectorul general şcolar optînd pentru mutarea profesorilor în unităţile cu probleme, şi nu a elevilor, întrucît numărul acestora este foarte mare. (MEDIAFAX)

11:15
vineri, 28 mai 2010

Taguri

, Agricol, Mihai Eminescu, Petru Rares, bacalaureat, centru scolar

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere