Funeriu: MECTS va da 100 de milioane pentru terminarea unor şcoli

Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a făcut o vizită în judeţul Suceava pentru a vedea în ce măsură Inspectoratul Şcolar Judeţean şi directorii de şcoli au pregătit începutul noului an şcolar. Daniel Funeriu a vizitat în cursul zilei de vineri alături de Gheorghe Flutur şcolile din Măriţei, Milişăuţi, Botoşana, Păltinoasa şi Centrul Şcolar "Sf. Andrei" din Gura Humorului.

"Am văzut multe şcoli care sunt într-un stadiu foarte aproape de finalizare şi în politica de investiţii a ministerului ne vom focaliza pe şcolile care pot să fie terminate într-un timp cît mai rapid" a declarat Daniel Funeriu la Gura Humorului.

În urma rectificării bugetare, MECTS va aloca o sumă de bani pentru reabilitarea şcolilor din România. "Am solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să îmi trimită lista de investiţii prioritare, cu solicitarea ca acestea să fie cît mai aproape de finalizare." Suma care va fi propusă pentru investiţii în reabilitări se estimează la 100 milioane lei. Lista cu investiţiile care ar putea fi cuprinse în hotărîrea de guvern va fi înmînată de inspectorate pînă la începutul săptămînii viitoare. Petru Carcalete a anunţat că pe lista IŞJ Suceava sunt deja 34 de şcoli.

"Obiectivul nostru este sa finalizăm cît mai multe lucrări care s-au apropiat de final. Din punctul meu de vedere, modul în care au fost repartizate fondurile a fost unul nepotrivit. S-au început mult prea multe obiective care ulterior nu au putut fi terminate. Acum suntem într-o etapă în care trebuie să finalizăm şcolile viabile pentru că nu vom investi în şcoli care ulterior rămîn fără copii."

Dintr-o estimare a MECTS, Daniel Funeriu a declarat că îşi poate menţine angajamentul ca peste 85% din copiii României să înveţe în şcoli autorizate sanitar sau în curs de autorizare în următorul an şcolar.

17:47
vineri, 27 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere