Funeriu a cerut inspectorilor şcolari generali să se implice în ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii

În videoconferinţa de vineri, Funeriu le-a cerut inspectorilor şcolari să ia măsuri pentru a sprijini persoanele sinistrate prin oferirea facilităţilor de cazare şi masă de care dispune sistemul naţional de educaţie.

poza
Funeriu a cerut inspectorilor şcolari generali să se implice în ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii | Foto: Bogdan Popescu | Newsme.ro

Ministrul Educaţiei a mai solicitat inspectorilor generali să organizeze în reţeaua sistemului de educaţie colectarea de ajutoare pentru cei din zonele sinistrate. „Este un semnal de solidaritate naţională pe care eu îl consider deosebit de important şi un semnal pe care întreg sistemul poate să-l dea încă odată naţiunii că se poate bizui pe sistemul de educaţie", a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu. Demnitarul a făcut şi un apel către organizaţiile studenţeşti pentru a se mobiliza şi pentru a participa la acest efort naţional de a ieşi din această situaţie dificilă.

O altă solicitare pe care ministrul Daniel Petru Funeriu a transmis-o inspectorilor şcolari generali se referă la pregătirea noului an şcolar, o atenţie preponderent sporită trebuind acordată zonelor rurale, astfel încît şcolile să obţină toate avizele necesare funcţionării în condiţii normale. În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de Bacalaureat, ministrul Educaţiei a declarat că, pînă în acest moment, cu excepţia dificultăţilor cauzate de inundaţii, din teritoriu nu au fost semnalate probleme deosebite.

19:31
vineri, 02 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere