„Etnobotanista” Dumitrescu, liberă şi la Curtea de Apel Suceava

Boschi va da piept cu judecătorii acestei instanţe abia luni.

poza
„Etnobotanista” Dumitrescu, liberă şi la Curtea de Apel Suceava

Curtea de Apel Suceava a respins, azi, recursul DIICOT Suceava declarat împotriva punerii în libertate de către Tribunal a Florentinei Mariana Dumitrescu, de 51 de ani, din Rădăuţi, acuzată de trafic cu „etnobotanice”. Femeia, care a arătat în instanţă păreri de rău şi, la prima vedere, căinţă sinceră faţă de faptele săvârşite, susţinând, a câta oară de la demararea anchetei?, că deşi e asistentă medicală, nu avea habar că ceea ce vindea era prohibit şi mai ales periculos, nu are voie să părăsească Rădăuţiul o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că cealaltă dealeriţă de etnobotanioce din dosar pusă în libertate de instanţa de fond, Cristina Boschi, de 42 de ani, din Fălticeni, va da piept cu judecătorii Curţii de Apel abia luni, când va afla dacă îşi va petrece sărbătorile acasă.

Ionuţ Marius Ciubotariu, de 23 de ani, din Fălticeni, arestat odată cu ele, rămâne, deocamdată, în arest, însă, cel mai probabil, dată fiind deschiderea manifestată faţă de anchetatori, cărora le-a pus las dispoziţie atât datele cerute, dar şi informaţii care exced cauzei în care e inculpat, utile efectăuării unei veritabile hărţi ale „etnobotaniştilor” din judeţ, va fi liber cât de curând.

Cei trei se fac vinovaţi, în viziunea procurorilor, de vânzarea ilegală de produse etnobotanice, pe raza municipiului Rădăuţi şi Făticeni.

La data de 21 octombrie a.c., organele de anchetă au efectuat trei percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, în urma cărora au fost identificate 208 de plicuri cu produse etnobotanice, înscrisuri, precum şi diferite sume de bani. Produsele etnobotanice identificate au fost înaintate Laboratorului Analize Fizico-Chimice Droguri din cadrul BCCO Iaşi, ocazie cu care au fost puse în evidenţă droguri de risc şi de mare risc, (substanţe aflate pe tabelul compuşilor interzişi prin OUG nr.6/2010 şi HG nr.575/2010).

20:12
vineri, 10 decembrie 2010
Autor
Lăcrămioara Luca
Gazduit de Administrare Servere