Directia Silvica populeaza cu mistreti Complexul de la Balc

Directia Silvica (DS) Suceava vinde porci mistreti societatii comerciale Wild Boar Club SRL Balc, unde Ion Tiriac a detinut un teren de vanatoare de cateva sute de hectare.

Directorul DS Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat, marti, ca respectiva firma intentioneaza sa achizitioneze zece masculi, cinci femele si zece purcei.

Comitetul director al DS Suceava s-a reunit marti in sedinta extraordinara pentru a decide pretul cu care vor fi vandute exemplarele. Astfel, un mascul a fost evaluat la 950 de euro, o femela la 610 euro, iar un purcel la 180 de euro, DS Suceava urmand sa incaseze aproximativ 15.000 de euro pentru cei 25 de porci mistreti.

Animalele vor fi luate din Complexul de crestere intensiva a vanatului din Marginea, unde sunt peste 250 de exemplare de porc mistret, anul acesta fiind stabilita o cota de recoltare de 60 de exemplare. Potrivit lui Ciobanu, Complexul de la Marginea organizeaza partide de vanatoare, iar animalele crescute acolo au scopul de a popula, in caz de nevoie, alte complexe de vanatoare din judet sau din tara.

13:52
joi, 10 septembrie 2009

Taguri

Balc, Directia Silvica Suceava, Ion Tiriac

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere