Depozite provizorii de colectare a deseurilor

Autoritatile sucevene cauta solutii pentru depozitarea deseurilor din judet, in conditiile in care majoritatea gropilor de gunoi se inchid in aceasta vara, iar lucrarile la primul depozit ecologic, ce ar putea fi functional abia la anul, nu au demarat inca.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, ca in localitatile rurale vor trebui amenajate, pana la jumatatea lunii iulie, depozite provizorii de colectare a deseurilor, betonate si ingradite.

Flutur a precizat ca, potrivit planului de gestionare a deseurilor din judet, vor trebui infiintate aproximativ cinci mii de puncte de colectare a gunoaielor.

El a spus ca, pana la adoptarea master-planului privind gestionarea deseurilor, va trebui realizat studiul de impact, iar apoi ar putea cere Ministerului Mediului derogari de la punerea in aplicare a programului de inchidere a gropilor de gunoi existente.

Peste 170 de gropi de gunoi din localitatile rurale ale judetului Suceava urmeaza sa fie inchise din 16 iulie, in conditiile in care nu au fost infiintate cele doua depozite ecologice din judet prevazute in Acordul de aderare la UE.

La sfarsitul anului 2008 s-au inchis gropile de gunoi ale municipiilor Suceava si Vatra Dornei si orasului Siret, deseurile fiind acum transportate la gropile de gunoi functionale din celelalte orase ale judetului, care insa se afla, de asemenea, in program de inchidere.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat, marti, ca Romania risca inceperea procedurii de infringement in aceasta toamna din partea Comisiei Europene pentru nerespectarea angajamentelor de mediu luate in ceea ce priveste inchiderea rampelor de deseuri neconforme.

11:05
vineri, 29 mai 2009

Taguri

Gheorghe Flutur, depozite, deseuri

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere