Cu DNA-ul la uşă, un poliţist de frontieră a aruncat o valiza cu bani pe fereastră

Legendă  sau adevăr, povestea circulă, neinfirmată până acum de nimeni, prin oraş.

poza
Cu DNA-ul la uşă, un poliţist de frontieră a aruncat o valiza cu bani pe fereastră
Vasile Adrian Bălici, Daniela Căpăţână, Ionel Marin Gîză, Gheorghe Constantin Lavric, Radu Lucanu, Adrian Petru Mudrac, Gheorghe Alin Pavlovici, Fănel Florin Rădăcină, Valentina Ioana Sauciuc, George Slevoacă, Cristinel Ţiprigan, George Bogdan Ungureanu, Ilie Zahariuc şi Cătălin Dumitru Zebreniuc sunt cei 14 poliţişti de la Siret care au compărut ieri, în recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, solicitând revocarea mandatelor de arestare emise de Curtea de Apel Bucureşti sau înlocuirea măsurii cu obligarea de a nu părăsi ţara. După deliberări prelungite până seara târziu, judecătorii i-au trimis înapoi în arest.

La Suceava, sediul DNA-ului local a fost vizitat tot ieri de numeroşi colegi de-ai inculpaţilor de la Vama Siret, invitaţi de structura centrală a Anticorupţiei - care deţine cheia şi lăcata instrucţiei penale în acest dosar -, să dea cu subsemnatul şi să spună una – alta despre ceea ce ştiu. Astăzi şi în zilele următoare vor veni şi alţii.

Suspendaţi de jure din posturi încă de la reţinerea de săptămâna trecută, cei 55 de poliţişti de frontieră suceveni au „primit” acum 2 zile confirmarea de facto a acestei măsuri, din partea comenzii inspectoratului în care au funcţionat.

Totul în acest dosar nebulos pare învăluit în mister, procurorii DNA Bucureşti luându-şi cu ei, atunci când au plecat din Suceava, odată cu tot calabalâcul judiciar, până şi urma... Nimeni nu ştie nimic, n-a văzut nimic şi nu spune nimic, autorităţile preferând să arunce pisica, moartă-n păpuşoi deja - într-un scenariu mai vast, cu elicoptere transportându-şi prizonierii căzuţi în războiul naţional şpăgii de pe frontieră – în curtea DNA Bucureşti.

„Nu e cazul nostru, nu ne ocupăm noi de el!”, ţi se va răspunde senin, din toate poziţiile de comandă ale organelor de anchetă locale, ca şi cum industria şpăgii de la Vama Siret ar fi căzut fie din spaţiul extraterestru, fie ar fi fost inventată doar în urmă cu 6 luni pe aceste meleaguri, iar patentul aparţine doar DNA Bucureşti!...

În urma căruia au rămas, în Suceava, şi legende, dacă nu cumva, păstrând intactă aura de fată mare a dosarului, legendele nu sunt chiar legende, ci reprezintă chiar adevărul în pielea goală, aşa cum a fost fătat de mama lui. Legende au fost toate istoriile, pe care le ştia toată suflarea, de la babele edentate, până la copiii de ţâţă, cum că, la Vama Siret, putregaiul e cât casa şi numai capacul de la closet nu ia şpagă, dar nici acela cu certitudine absolută că nu?

Una dintre poveştile rămase după plecarea DNA Bucureşti se referă la un sucevean care ar fi găsit, undeva, în cartierul George Enescu, în faţa blocului în care locuieşte, dar unde îşi are domiciliul şi un poliţist de frontieră, o valiză cu bani. Omul, care şi-a închipuit că vecinul de la vamă, în iminenţa percheziţiei ce-i bătea la uşă, a aruncat obiectul delict pe fereastră, a anunţat imediat autorităţile. Care au venit, au ridicat valiza şi au predat-o în cel mai mare secret DNA Bucureşti.

Niciuna dintre autorităţile locale şi centrale chestionate de noi n-a confirmat povestea. Dar nici n-a infirmat-o...

21:31
miercuri, 09 februarie 2011

Taguri

DNA, IJPF, valiza

Autor
Mugur Geu
Gazduit de Administrare Servere