Crucea Roşie distribuie sinistraţilor kituri de bucătărie

Crucea Roşie Română, cu sprijinul BCR, va distribui către familiile afectate de inundaţii din judeţul Suceava, 73 de kituri de bucătărie.

poza
Crucea Roşie distribuie sinistraţilor kituri de bucătărie | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Pe baza anchetelor sociale, realizate de filiala de Cruce Roşie Suceava, au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru persoanele afectate de inundaţii. Astfel, în data de 12 octombrie a.c., 73 de aragazuri, 73 de butelii pentru aragaz şi 73 de seturi de vase de bucătărie vor fi distribuite către familiile rămase fără locuinţă din judeţ.  

Achiziţia acestor materiale a fost posibilă datorită donaţiei făcută de Banca Comercială Română care s-a alăturat apelului Crucii Roşii de ajutorare a victimelor inundaţiilor cu o donaţie de  16 000 de euro.    

„Considerăm că la ora actuală, nevoile umanitare de urgenţă şi cele imediate au fost acoperite sau se află  în curs de acoperire, prin urmare eforturile noastre în zonă vor fi orientate către sprijinul pe termen mediu şi pentru refacere. Mulţumim partenerilor noştri, BCR pentru susţinerea apelului Crucii Roşii Române şi pentru solidaritatea manifestată faţă de victimele acestei catastrofe!”, a declarat directorul general al Crucii Roşii Române, domnul Ioan Silviu Lefter.  

Atît Crucea Roşie Română, cît şi BCR au considerat oportun ca donaţia să fie utilizată într-un proiect de susţinere a familiilor cele mai afectate din zonele inundate cu materiale care să ofere suport pînă la refacerea locuinţelor. Alte 10 kituri de bucătărie vor fi distribuite luni în judeţul Neamţ.

16:26
luni, 11 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere