Contrabandist prins la Brodina cu 9.000 pachete de ţigări

Ţigările în valoare de aproximativ 55.000 lei, a căror destinaţie era „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Suceava au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.

Captura a fost făcută În seara zilei de 30.01.2011. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România având asupra lor bagaje voluminoase.

Unul dintre bărbaţi a fost reţinut, celălalt reuşind să scape. Poliţiştii l-au identificat pe bărbat ca fiind H. Doruţ, în vârstă de 36 ani, domiciliat în comuna Brodina, judeţul Suceava, În zonă, au fost găsite abandonate 19 baxuri ce conţineau 8.930 pachete de ţigări marca de provenienţă Republica Moldova, în valoare totală de 53.580 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanei în cauză poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea dispunerii măsurilor legale. Totodată s-a luat măsura reţinerii preventive a numitului H.Doruţ pe o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii de frontieră suceveni continuă cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

14:30
luni, 31 ianuarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere