Campania Let's Do It Romania are nevoie de voluntari suceveni

Potrivit reprezentanţilor Let's Do It Romania!, situaţia campaniei pe plan judeţean este una mai dificilă. Problemele organizatorice întîmpinate au întîrziat foarte mult programul naţional, astfel că echipa organizatorică locală este nevoită să realizeze cartarea zonelor cu gunoi la doar un week-end înainte de Ziua Naţională de Curăţenie, programată pe data de 25 septembrie.

Coordonatorul pe judeţul Suceava, Oana Olariu, a declarat pentru newsme.ro că mişcarea Let's do it, Romania! nu este un proiect despre imagine ci unul despre oameni, despre puterea de a trece peste orgolii şi comoditate, despre a acţiona în beneficiul tuturor. În momentul de faţă, pe judeţul Suceava s-au înregistrat 78 de voluntari, situîndu-se la mijlocul clasamentului. Numărul cel mai mare de voluntari îl înregistrează oraşele Bucureşti, Cluj, Timiş, Prahova şi Iaşi, în timp ce numărul cel mai mic este în Harghita şi Covasna.
 
"Ne plîngem că miroase urît, că e murdar însă din păcate puţini sunt cei ce fac cu adevărat ceva. Toţi - săraci şi bogaţi, intelectuali şi nu numai - admiră oraşele curate ale altor ţări (sau ale noastre pe unde sunt). Pe 25 septembrie avem ocazia să schimbăm ceva şi în România şi să facem o diferenţă. Depinde de fiecare dintre noi dacă ne dorim cu adevărat să locuim într-un loc mai curăţ sau nu. Dacă vei ieşi pe 25 septembrie, demonstrezi că îţi pasă de locul în care trăieşti", a subliniat Oana Olariu, coordonator judeţean Let's Do It, Romania!

Cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea creării unei hărţi digitale cu punctele respective.

Pentru cartare ai nevoie de: un mijloc de transport (orice mijloc de transport este adecvat; desigur, chiar şi mersul pe jos poate fi o opţiune pentru unii), GPS pentru maşină sau handheld / telefon cu GPS încorporat sau extern / hărţi digitale sau tipărite (condiţia esenţială pentru utilizarea acestora din urmă e că persoană care realizează cartarea să poată identifica foarte clar poziţia mormanelor de gunoi pe hartă şi să deţină o hartă detaliată, cu coordonate geografice); acces la Internet, pentru a introduce ulterior datele colectate pe teren (accesul la Internet nu este necesar pe teren, ci doar acasă, în momentul în care sunt urcate informaţiile pe site)
 
Voluntarii trebuie să acopere sistematic o anumită zonă pentru a identifica mormanele de gunoi. Cînd se observă un astfel de punct, trebuie determinate coordonatele sale geografice (longitudinea şi latitudinea), diametrul, înălţimea/adîncimea şi conţinutul (deşeuri menajere / sticlă / metal / plastic / hîrtie / cauciuc etc.). Ulterior, datele vor fi urcate pe site, într-un formular.

Oana Olariu a dorit să facă un apel de mobilizare sucevenilor cărora le pasă de mediul în care trăiesc şi, în măsura în care doresc să dea o mînă de ajutor, ei sunt chemaţi la întîlnirea organizatorică sau, direct la Ziua Naţională de Curăţenie. Cei care doresc să se implice o pot suna la numerele , sau se pot înscrie online pe site-ul oficial al campaniei. Let's Do It, Suceava!

16:51
vineri, 17 septembrie 2010

Taguri

Lets Do It Romania, curatenie, voluntari, zi nationala

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere