Braconier prins pe iazul Pocoleni

În noaptea de vineri, poliţiştii din Rădăşeni au fost sesizaţi telefonic despre faptul că au fost semnalate un număr de trei persoane pe iazul  Pocoleni, care încercau să sustragă peşte. Ei au prins doar una dintre persoane, celelalte reuşind să fugă.



Ei l-au găsit la faţa locului pe un tînăr de 23 ani din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani, în timp ce se pregătea să întindă o setcă, iar alte două persoane care au reuşit să fugă. Poliţiştii au găsit un autoturism în care se aflau mai multe setci, despre care tînărul surprins pe malul iazului a afirmat că aparţine uneia dintre persoanele care a reuşit să fugă.

Din cercetări s-a stabilit că în seara de 09.07.2010, tînărul a fost racolat de proprietarul autoturismului, un bărbat de 54 ani din municipiul Suceava, ce se afla cu un alt tînăr neidentificat pînă în prezent şi s-au deplasat la iazul Pocoleni cu scopul de a bracona peşte, fiind însă surprinşi.

Autoturismul, setcile şi barca pneumatică au fost transportate la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii unei tentative la infracţiunea de furt piscicol.

21:29
duminica, 11 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere